Gluteeniton banaanileipä valmistuu leipäkoneella ja maistuu mukavan mausteiselta.
Resepti:
100 g voita, sulana
2 rkl kotimaista luomuhunajaa
4 luomukananmunaa
3 ylikypsää banaania
2 dl mantelimaitoa (tai esim. kauramaitoa)
1 tl vaniljauutetta
3 dl kaurajauhoja
3 dl tattarijauhoja
1 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1 tl ceylon-kanelia
½ kardemummaa
½ tl jauhettua inkivääriä
⅓ tl jauhettua neilikkaa
⅓ tl jauhettua anista
Pinnalle:
kypsä banaani
Tee näin:
Lisää sula voi, hunaja ja kananmunat kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella. Muussaa banaanit haarukalla ja vatkaa kananmunaseoksen joukkoon vaniljauutteen kera. Sekoita toisessa kulhossa kuivat ainekset. Lisää kuivat ainekset muutamassa erässä kosteiden ainesten sekaan. Sekoita.
Kaada taikina leipäkoneen vuokaan. Halkaise banaani veitsellä ja aseta puoliskot leivän pinnalle. Valmista leipä paistoasetuksella 11.