AINESOSAT

Brownie

100 g tummaa suklaata
100 g voita
2 munaa
170 g sokeria
120 g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl karkeasti pilkottua pekaanipähkinää

Suklaa- ja kahvimousse

1 dl vahvaa kahvia
150 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
3 gelatiinilevyä
0,5 dl maitoa
2 tl sokeria
1 ripaus suolaa
3 dl kermavaahtoa

Suklaakastike

100 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
0,5 dl kermavaahtoa
0,5 dl vahvaa kahvia
50 g pekaanipähkinöitä

TOIMI NÄIN

Brownie

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
2. Pilko suklaa hienoksi ja sulata voi. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa yksi muna kerrallaan seokseen. Lisää myös sokeri ja muut kuivat aineet.
3. Peitä irtopohjavuoan (noin 20 cm halkaisijaltaan) pohja leivinpaperilla ja voitele vuoka voilla. Kaada taikina vuokaan ja levitä se tasaisesti.
4. Paista kakkua noin 45 minuuttia ja anna sen jäähtyä vuoassa huoneenlämmössä.

Suklaa- ja kahvimousse

1. Keitä vahvaa kahvia.
2. Pilko suklaa hienoksi ja laita sivuun.
3. Liota gelatiinia hyvin kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
4. Kuumenna kahvi, maito ja sokeri kattilassa, kunnes se alkaa höyrystyä. Vedä kattila levyltä, purista vesi gelatiinilevyistä ja sekoita ne kuumaan maitoon. Sekoita sitten hienonnettu suklaa ja pellavansuola. Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja saat tasaisen seoksen. Laita sivuun jäähtymään haaleaksi.
5. Vatkaa kermavaahto pehmeäksi kermaksi. Sekoita suklaaseos joukkoon. Kaada valmis mousse kakkuvuokaan ja laita vuoka jääkaappiin. Anna moussekakun jäähtyä, kunnes se on täysin kylmä ja jähmettynyt.

Suklaakastike

1. Pilko suklaa ja laita se kulhoon. Kuumenna kerma ja kahvi, kunnes seos alkaa höyrystyä ja kaada suklaan päälle. Anna seistä muutama minuutti ennen kuin sekoitat tasaiseksi kastikkeeksi.
2. Ota kakku pakastimesta tai jääkaapista ja poista irtopohjavuoan reunat. Laita kakku lautaselle ja kaada kuorrute pinnalle.
3. Ripottele pinnalle pekaanipähkinöitä.

 

Suositellut tuotteet: