Ainesosat:

  • 1 kiekko briejuustoa (noin 250g)
  • 40 g saksanpähkinöitä
  • 4-5 rkl akaasiahunajaa
  • 6 kpl lehtitaikinalevyä
  • 1 kananmuna voiteluun
  • lankaa

Koristeluun

  • Paprikan tai muun vastaavan kanta

Valmistus:

  1. Asettele lehtitaikinalevyt päällekkäin, ja kauli kunnes taikina on noin 5mm paksuinen
  2. Leikkaa briejuusto keskeltä, niin että saat kaksi yhtä suurta kiekkoa. Asettele toinen kiekoista taikinan päälle.
  3. Murskaa saksanpähkinät pieneksi ja sekoita hunajaan. Lisää hunaja-saksanpähkinäseos briejuustokiekon päälle, ja asettele lopuksi toinen juustokiekko ylimmäksi.
  4. Leikkaa taikina ympyrän muotoiseksi esim. pizzaleikkurilla tai veitsellä. Paketoi briejuustokiekko taikinaan nostamalla taikina reunoista juustoa kohden.
  5. Ota naru, ja kieritä sitä nyytin ympärille 4 kertaa, jolloin lopputuloksena on 8 kolmion muotoista pienempää aluetta. Narun laittaminen kannattaa aloittaa pohjapuolelta, jotta rusetti jää ylimmäksi.
  6. Voitele kananmunalla.
  7. Airfryeria käyttäessä paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta rapea ja kauniin kullanvärinen. Uunia käyttäessä aseta paistolämpötilaksi 200 astetta ja paista noin 20 minuuttia uunin keskitasolla.
  8. Poista naru, ja asettele kurpista tarjoilulautaselle. Lisää lopuksi paprikan kanta koristeeksi, ja tarjoile juusto esim.  keksien ja viinirypäleiden kanssa.

 

Kuva ja resepti: franciskasvakreverden

 

Suositellut tuotteet