Tarvitset:

  • 25 g hiivaa
  • 150 g voita
  • 3,5 dl maitoa
  • 4 kananmunaa
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 100 g sokeria
  • 3,5 dl kermaa
  • 500 g vehnäjauhoja

Tee näin:

  1. Sulata voi ja sekoita se maitoon. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Hajota hiiva ja liota se seokseen.
  2. Vatkaa keltuaiset, öljy, vaniljasokeri ja sokeri ilmavaksi.
  3. Sekoita mukaan kerma, voimaito ja vehnäjauhot.
  4. Vatkaa valkuaiset jäykäksi ja kääntele mukaan taikinaan.
  5. Anna taikinan seistä ja nousta 30 minuuttia.
  6. Paista vohvelit Gaufres belgialaisella vohveliraudalla keskilämmöllä.
  7. Paistamiseen on suositeltavaa käyttää hieman voita tai rasvaa.

Belgialainen vohvelitaikina on melko paksua, joten levitä se hyvin raudan paistolevyjen päälle.
Tarjoa belgialaiset vohvelit heti tuoreena.

Vinkki! Vohvelit maistuvat herkulliselta tuoreiden marjojen ja vaikkapa jäätelön kera!

Liittyy tuotteeseen