Aamupalapöydän maukas ja raikas herkku syntyy kädenkäänteessä!
Noin 3 kpl
5 dl raastettua bataattia (noin puolikas keskikokoinen bataatti)
1 luomukananmuna
4 rkl luomuvoita sulatettuna
½ tl jauhettua valkosipulia
½ tl jauhettua kuminaa
½ tl savupaprikajauhetta
hyppysellinen suolaa
mustapippuria
Lämmitä vohvelirauta lämpöasetukselle 5. Raasta bataattia keskisuurella terällä kulhoon. Lisää sekaan loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Öljyä vohvelirauta esimerkiksi kookosöljyllä. Asettele noin 1,5 dl taikinaa vohveliraudan keskelle halkaisijaltaan noin 15 kokoiseksi ja muutaman sentin paksuiseksi kiekoksi. Paina vohveliraudan kansi kiinni ja paahda noin 3 minuuttia. Irrota rösti pannusta varovaisesti ja siirrä lautaselle. Paista loppu taikina samoin. Tarjoa bataattirösti esimerkiksi maustamattoman turkkilaisen jogurtin ja silputun persiljan ja korianterin kera tai esimerkiksi munakkaan ja ruohosipulin kera.