Basilikan makuinen kurkkusorbetti
AINESOSAT
(noin 2,5 l jäätelöä)
- 2 1/2 dl maitoa
- 4 dl kurkunmehua
- 1 dl sokeria
- 90 g nestemäistä glukoosia
- 5 liivatelehteä
- 50 g limetin mehua
- 1 kourallinen basilikan lehtiä
- 1 kourallinen mintunlehtiä
- 40 grammaa babypinaattia
VALMISTUS
- Laita liivatelehdet kylmään veteen.
- Kiehauta maito, sokeri, glukoosi ja limen mehu kattilassa ja anna kiehua hetki.
- Nosta sivuun ja anna jäähtyä hieman ennen kuin lisäät liivatelehdet ja sekoitat tasaiseksi nesteeksi.
- Sekoita keskenään kurkku, babypinaatti, basilika, minttu (meillä käytiin sentrifugissa, mutta voidaan myös sekoittaa ja siivilöidä)
- Sekoita ensimmäiseen nesteeseen, kaada seos jäätelökoneeseen ja anna jäätelökoneen valmistaa jäätelö.
Suositellut tuotteet: