Munkit airfryerissa
Ainesosat:
Noin 12 munkkia
Taikina
- 2,5 dl kädenlämpöistä vettä
- 1 pss (11g) kuivahiivaa
- 1 dl sokeria
- n. 6 dl vehnäjauhoja
- 2 tl kardemummaa
- 0,5 dl rypsiöljyä tai 50 g pehmeää margariinia
- ripaus suolaa
Viimeistelyyn
- rypsiöljyä / muuta haluamaasi sulatettua rasvaa
- sokeria
Valmistus:
- Lisää kädenlämpöiseen veteen hiiva ja sokeri.
- Lisää 4 dl jauhoista ja kardemumma ja ala vaivata taikinaa käsin tai yleiskoneella pari minuuttia.
- Lisää rasva, suola ja samalla lisää jauhoja, kunnes saat vaivattua taikinan, joka irtoaa kulhon reunoista. Lisää jauhoja vähitellen, jottei taikinasta tule yhtäkkiä liian kuivaa.
- Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota noin tunti.
- Muotoile taikinasta n. 12 munkkirinkilää. Munkkeja voi kohottaa tässä vaiheessa liinan alla vielä n. 20 minuuttia, mutta yhtä hyvin onnistui ilman toista kohotusta.
- Lämmitä airfryer 200 asteeseen (ainakin Wilfa Dualfry Split 8 L airfryerilla tämä oli hyvä paistoaste). Nosta munkkeja airfryerin ritilälle. Paista 7-8 minuuttia.
- Sudi tai kasta valmiit munkit öljyyn/sulatettuun rasvaan ja sen jälkeen ripottele päälle sokeria. Tarjoile lämpiminä!
Kuva ja resepti: Saara Atula / Viimeistä murua myöten