Aasialainen raastesalaatti maapähkinäkastikkeella
Ainesosat:
4 annosta
- 1 mango kuutioituna
- 100 g kaalia/punakaalia
- 1 kurkku (voit halutessasi poistaa kostean keskiosan)
- 1 pieni punasipuli
- 1 punainen paprika
- 1 nippu korianteria
- 1 kourallinen mintunlehtiä
- ½ punainen chili (ilman siemeniä)
- Porkkanaa
Tarjoiluun
- Seesaminsiemeniä
- Paistettua halloumi-juustoa, paahdettuja kikherneitä
- Katkarapuja, kalaa, kanaa tai lihaa
Maapähkinäkastike
- 2 rkl kalakastiketta
- 2 rkl maapähkinävoita
- 1 limen mehu
- 1 rkl kookossokeria
- 2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 rkl seesamiöljyä
Valmistus:
- Huuhtele kasvikset ja kaalit. Kuutioi mango.
- Suikaloi kaali, kurkku, punasipuli ja paprika. Monitoimikoneella se käy nopeasti ja kätevästi, mutta toki se onnistuu myös veistä käyttäen.
- Valmista maapähkinäkastike
- Sekoita kasvikset kulhoon, ja lisää päälle kastike sekä tuoreet yrtit
- Viimeistele seesaminsiemenillä
Kuva ja resepti: Berit Nordstrand
Suositellut tuotteet