Ainesosat

Karamellisoidut omenat:

  • 3 omenaa, mieluiten kiinteä ja hapan lajike
  • 200 g sokeria
  • 0,5 dl vettä
  • 1,5 dl kermaa
  • 50 g suolatonta voita
  • 0,5 tl hiutalesuolaa

Vohvelit:

  • 2 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 7 dl rasvatonta maitoa
  • 400-500 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 150 g voita sulatettuna

Valmistus

Laita sokeri ja vesi paksupohjaiseen kattilaan. Mieluiten EGO Teflon -kattila. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua keskilämmöllä sekoittamatta, kunnes saat kultaisen karamellin. Pienennä lämpöä ja kaada kerma varovasti joukkoon. Sekoita hyvin ja sekoita lopuksi joukkoon voi ja suola. Leikkaa omenat viipaleiksi ja keitä karamellissa pehmeiksi. Seuraavaksi valmista vohvelit.

Vatkaa munat ja maito keskenään. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Lisää lopuksi joukkoon sulatettu voi, joka on jäähtynyt. Paista vohvelit ja tarjoile karamellinomenoiden ja vaniljajäätelön tai kerman kanssa.