Ainesosat

Mantelikakku

  • 120 g tavallisia jauhoja
  • 3/4 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 250 g mantelimassaa (katso huomautus)
  • 250 g tomusokeria
  • 3 veriappelsiinin kuorta
  • 280 g suolatonta voita
  • huoneenlämpöistä
  • 5 isoa munaa
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • Pari tippaa manteliuutetta

Veriappelsiinimehu

  • 100 ml veriappelsiinimehua
  • 100 g tomusokeria

Veriappelsiini kuorrute

  • 200 g tomusokeria
  • 2 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • Pari tippaa manteliuutetta
  • Hyppysellinen suolaa
  • 1 veriappelsiini

Valmistus

Huomaa: tässä reseptissä käytetään mantelimassaa, ei marsipaania. Mantelimassassa on yli 50 % mantelia, kun taas marsipaanissa yleensä paljon vähemmän mantelia.

Kuumenna uuni 180 ºC:seen (160 ºC kiertoilma) ja voitele leipävuoka kevyesti ja vuoraa leivinpaperilla, joka ulottuu vuoan pitkien sivujen yläpuolelle ja kiinnitä se paikoilleen metallisilla paperiliittimillä. Sekoita isossa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola.

Lisää mantelimassa pieninä paloina isoon kulhoon sokerin ja appelsiinin kuoren kanssa. Sekoita Wilfa Smooth Mix -käsisekoittimella, kunnes mantelimassa on hajotettu hienoksi korppujauhoiseksi seokseksi. Kakkutaikina on paakkuista, jos mantelimassa jää suuriksi paloiksi. Lisää voi ja jatka seoksen vatkaamista vaaleaksi ja kuohkeaksi, noin 5 minuuttia. Lisää munat yksitellen, vatkaa kunnes muna on täysin sekoittunut seokseen, ennen kuin lisäät toisen. Lisää vanilja- ja manteliuute ja sekoita hyvin seoksen joukkoon. Lisää jauhoseos ja sekoita, kunnes seoksesta muodostuu tasainen kakkutaikina.

Kaavi taikina leipävuokaan ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. Paista esilämmitetyssä uunissa noin 70 minuuttia tai kunnes kakun keskelle työnnetty tikku tulee puhtaana ulos. Valmista kakun paistuessa yksinkertainen siirappi. Laita appelsiinimehu ja sokeri pieneen kattilaan ja anna kiehua, jotta sokeri liukenee.

Kun kakku on paistettu, anna jäähtyä vuoassa 15 minuuttia ennen kuin kumoat sen varovasti ritilälle. Voitele kakun pinta ja reunat siirapilla ja anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorrutusta. Kuorrutteen valmistamiseksi vatkaa kaikki ainekset sekaisin, lisää juuri sen verran veriappelsiinimehua, että seoksesta muodostuu paksu, mutta kaadettava kuorrute. Kaada kuorrute kakun päälle ja sivele sitä kakun reunoille niin, että se valuu alas. Peitettynä kakku säilyy 3-4 päivää.

Suositellut tuotteet:

Smooth mix vatkain