Ainesosat:

  • 4 dl vettä
  • 1 liemikuutio
  • 4 pienempää tai 2 isoa kypsää tomaattia
  • 1 purkki säilyketomaatteja
  • 1 keskikokoinen porkkana paloina
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rl tomaattipyrettä
  • 1 tl akaasiahunajaa
  • Suolaa ja pippuri

Tarjoiluun

  • Oliiviöljyä & chilihiutaleita
  • Tuoretta persiljaa, timjamia, oreganoa tai basilikaa
  • Tuoretta leipää tai lämmin juusto voileipä

Valmistus:

  1. Annostele kaikki ainekset tehosekoittimeen, ja laita kansi päälle. Käynnistä keitto-ohjelma. Tehosekoitin hienontaa kaikki ainekset ja pyörittää niitä niin nopeasti, että keitto samalla lämpenee.
  2. Mausta suolalla ja pippurilla. Käytä sen jälkeen pulssitoimintoa pari kertaa ja jaa keitto syviin lautasiin.
  3. Kaada päälle oliiviöljyä ja chilihiutaleita. Ripottele päälle tuoreita yrttejä ja mausteita oman maun mukaan. Tarjoile leivän kanssa.

 

Resepti ja kuvat: Marianne Pfeffer Gjengedal

 

Suositellut tuotteet