Ainesosat

Uunissa paahdetut tomaatit

  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 oksaa tuoretta timjamia
  • 1–2 oksaa tuoretta basilikaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • Mustapippuria myllystä
  • Vähän suolaa

 

Fetajuustokerma

  • 400 g fetajuustoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 dl kylmää vettä
  • Mustapippuria myllystä
  • Paahtoleipää

 

Leipäviipaleet

  • Oliiviöljy
  • Jarlsberg juustoa
  • Tuoreet basilikan tai persiljan lehdet

Valmistus

Paahdetut tomaatit:

Kuumenna uuni 190 asteeseen – ylä- ja alalämmöllä. Laita tomaatit pieneen uunivuokaan. Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi ja peitä tomaatit kokonaisilla oksilla yrteillä, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Paista uunin keskitasolla noin 35–40 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmeitä ja karamellisoituneet.

Fetajuustokerma:

Laita fetajuusto, öljy, vesi ja pippuri pieneen minileikkuriin, joka tulee sauvasekoittimen mukana ja sekoita, kunnes kerma on tasaista ja kuohkeaa.

Paahtoleivät:

Laita oliiviöljyä leipäviipaleille, lisää päälle juustoa ja yrttejä ja laita toinen leipäviipale kanneksi. Lisää hieman oliiviöljyä ulkopuolelle. (Tämä on maun vuoksi, ei siksi, että ne eivät tarttuisi rautaan – tämä voidaan jättää halutessa pois.) Paista valmiit leivät voileipägrillissä, kunnes ne ovat päältä kullanruskeita ja juusto on sulaa. Leikkaa viipaleet puoliksi ja tarjoa heti. Laita fetakermaa lautasille, lisää päälle kuumia tomaatteja ja tarjoa vastapaahdetun toastin kera. Ripottele päälle hieman yrttejä ja mustapippuria.

Suositellut tuotteet:

Julkaistu 25. elokuun, 2022 i Reseptit