Ainekset

6 suuren munan keltuainen

200 g sokeria

500 g mascarponejuustoa

4 dl kermavaahtoa

30 Savoiardi-keksejä / tiramisu-keksejä

2,5 dl vahvaa kahvia

1 dl kahvilikööriä

(päälle)
30 g kaakaojauhetta

Tee näin:

1. Laita keltuaiset ja sokeri kulhoon ja kuumenna vesihauteella vatkaten. Vatkaa, kunnes saat vaalean ja kuohkean kerman. Sekoitus hoituu helpoiten vispilällä varustetulla sauvasekoittimella. Menee noin 10 minuuttia ennen kuin kermasta tulee tarpeeksi kuohkeaa. Poista seos lämmöltä ja vatkaa, jotta seos jäähtyisi nopeammin. Kääntele sekaan mascarponejuusto, kunnes seoksesta tulee tasaista kermaa.

2. Vaahdota kermavaahto. Kaada ja kääntele sekaan mascarponekerma. Laita kylmään jäähtymään.

3. Keitä vahvaa kahvia ja sekoita kahviliköörin kanssa. Etsi suuri ja matala kulho tai paistinpannu. Kasta keksit nopeasti kahvissa ja liköörissä ja peitä kulhon tai pannun pohja kekseillä. Levitä kerros kermaa ja laita päälle uusi kerros kastettuja keksejä. Jatka kunnes kaikki keksit ja kerma on käytetty. Viimeistele tasaiseksi viimeinen kermakerros ja peitä muovikelmulla. Laita jääkaappiin yöksi.

4. Ripottele tiramisun päälle kaakaokerros tarjoilua varten ja juuri keitetyn kahvikupillisen kanssa.