Salt-karamell is lagd med Vanilje iskremmaskin ICM-C15
Jos et ole ennen maistanut suolakinuskijäätelöä, olet jäänyt jostain paitsi. Tämä jäätelö on todella hyvää!

Ainoa vinkki minkä voimme antaa on: tee tätä tarpeeksi paljon! Se nimittäin tuntuu katoavan lautasilta hetkessä.

Ainekset

  • 3 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • 100 g sokeria
  • 5 keltuaista
  • suolaa
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 100 g sokeria

Valmistus

Suolakinuskijäätelö

  1. Sulata sokeri kattilassa kunnes se karamellisoituu, mutta varo ettei se pala.
  2. Kun sokeri on muuttunut kinuskimaiseksi, lisää hieman kermaa, pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.
  3. Lisää maito ja kiehauta seos.
  4. Vatkaa munankeltuaiset kulhossa ja lisää joukkoon maito-kermaseos koko ajan hyvin sekoittaen.
  5. Kaada seos takaisin kattilaan ja lämmitä sekoittaen puulusikalla, kunnes seos paksuuntuu.
  6. Mausta pienellä määrällä suolaa jotta saat sopivan suolakinuskin maun.
  7. Siivilöi seos ja kaada se jäätelökoneeseen (Wilfa Vanilje ICM-C15 tai Wilfa Vanilje XL ICM-2SB).
  8. Anna jäätelökoneen valmistaa jäätelöä. Voit säilyttää jäätelön pakastimessa tarjoilua varten.

Saksanpähkinäkrokantti

Saksanpähkinäkrokanttia valmistaessasi sulata sokeri kunnes se karamellisoituu. Kun se on kultaista ja hienoa, kääntele pähkinät sekaan ja levitä seos leivinpaperin päälle. Kun seos on jäähtynyt, leikkaa se paloiksi ja ripottele jäätelön päälle.

Krokanttivinkki

Tärkein vinkki on tehdä tarpeeksi krokanttia. Jos pidät pähkinäkrokantista, voit tehdä tuplamäärän ja laittaa puolet jäätelökoneeseen jäätelön sekaan, kun jäätelö on puolivalmista. Laite sekoittaa krokantin jäätelön sekaan tasaisesti.

Suositeltu tuote

Vanilje ICM-C15 Best i test