Ainesosat

Piirakkapohja

  • 60g huoneenlämpöistä voita
  • 80 g sokeria
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 1,5 dl ranskankermaa
  • sitruunankuorta
  • 1 rl unikonsiemeniä
  • 120 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhoa

Tuorejuustokreemi

  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rl sitruunamehua
  • 75 g tomusokeria
  • 130 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristeluun raastettua sitruunankuorta.

Valmistus:

  1. Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri kevyeksi ja kuohkeaksi seokseksi. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita joukkoon hapankerma, sitruunankuori ja unikonsiemenet. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja leivinjauhe.
  2. Voitele airfryerin mukana tuleva pieni muotti voilla ja levitä taikina tasaisesti muottiin.
  3. Aseta muotti airfryeriin, ja valitse pihviohjelma (180 astetta). Anna piirakkapohjan kypsyä koko ohjelman ajan, 20 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa ja läpikypsää.
  4. Irroita kakku vuoasta, ja anna sen jäähtyä sillä aikaa kun valmistat päälle tulevan kreemin.
  5. Vatkaa voi, vaniljasokeri, sitruunamehu ja tomusokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Jos pidät makeasta, voi tomusokerin määrää hiukan lisätä.
  6. Levitä kreemi piirakan päälle ja koristele sokerissa käännetyillä sitruunakuoren suikaleilla.

 

Resepti ja kuvat: Marianne Pfeffer Gjengedal

 

Suositellut tuotteet: