Ainesosat:

(4 annosta)

Salaatti

  • 1/2 pientä punakaalia
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 3 kevätsipulia
  • 2 porkkanaa

Kastike

  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 1 limen mehu
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1/4 tl kalakastiketta
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl akaasiahunajaa
  • 2 rkl srirachaa
  • kourallinen tuoretta korianteria

Valmistus:

  1. Aseta 2 in 1 -levy viipalointia ja raastamista varten monitoimikoneeseen leikkauspuoli ylöspäin. Laita kansi päälle, laita kone veitsiohjelmaan ja lisää koneeseen veneen muotoon leikattuja paloja kaalista ja paprikoista, sekä lisää viimeiseksi kevätsipuli. Siirrä sekoitus lautaselle.
  2. Käännä levy ympäri ja raasta porkkanat. Lisää porkkanat lautaselle ja sekoita.
  3. Laita sitruspuristin koneeseen ja purista mehu 1 limetistä. Jätä mehu koneeseen, vaihda silppuriin, laita kansi takaisin ja lisää kaikki kastikkeen ainekset koneen käydessä. Kaada kastike salaatin päälle. Hienonna korianteri karkeasti ja ripottele päälle.

Resepti ja kuvat: Marianne Pfeffer Gjengedal

 

Suositellut tuotteet

Julkaistu 5. tammikuun, 2024 i Reseptit