Ainekset

PIZZATAIKINA
(3 minipizzaa)
Voit tehdä taikinan joko itse alla olevan reseptin mukaan tai vaihtoehtoisesti ostaa valmista pizzataikinaa.

  • 25 g hiivaa
  • ½ tl sormisuolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ dl vettä (haaleaa, noin 37 asteista)
  • 4 dl erikoisvehnäjauhoa

Päälle:
(Voit käyttää näitä täytteitä tai halutessasi valita omat)

  • Mozzarellaa
  • Prosciuttoa
  • Rucolaa
  • Parmesaania
  • Basilikaa

TOMAATTIKASTIKE
(9lle pizzalle)
Vaihtoehtoisesti voit myös ostaa valmista tomaattikastiketta.

  • 1 sipuli (noin 100 g)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 ½ rkl suolaa

Tee näin:

PIZZATAIKINA

Valmistus:
1. Sekoita hiiva, vesi ja oliiviöljy kulhossa.
2. Lisää joukkoon jauhot ja suola. Vaivaa joustavaksi ja kiinteäksi taikinaksi.
3. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia ja jaa se kolmeen osaan.

TOMAATTIKASTIKE

Valmistus:
1. Jaa sipuli 2 osaan ja leikkaa ½ cm paksuisiksi viipaleiksi.
2. Viipaloi valkosipylinkynnet yhtä paksuiksi.
3. Paista sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä miedolla lämmöllä pehmeäksi (älä polta).
4. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyre ja keitä 10-15 minuuttia.
5. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi ja anna jäähtyä.

PIZZAN VALMISTUS

1. Kauli pizzataikina niin, että halkaisija on noin 18 cm.
2. Lisää tomaattikastike ja mozzarella (ja halutessasi muut omavalintaisesi täytteesi).
3. Pasta 200 asteisessa uunissa 6 minuuttia.
4. Laita päälle proscuittoa, basilikaa, rucolaa ja hieman raastettua parmesaania (tai omavalintaiset täytteesi).

Vinkki:
Jäljelle jäänyt tomaattikastike säilyy jääkaapissa pari päivää ja voit hyvin käyttää sen esimerkiksi pastakastikkeessa.

Suositellut tuotteet:

Essential Power -tehosekoitin