Ainesosat

4 annosta

  • Reilu nippu tankoparsaa
  • 1 iso sipuli
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 1 L vettä
  • Liemikuutio
  • Suolaa
  • 1,5 dl Valkoviiniä

Valmistus:

Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa pienessä määrässä öljyä.

Huuhtele parsat ja leikkaa tarvittaessa pois tyven puumainen osa. Leikkaa jäljelle jäävä osa noin puoleen, ja kuullota paksumpia osia sipuleiden kanssa. Laita nuppupäät sivuun koska niitä hyödynnetään myöhemmin keiton koristeluun.

Kaada päälle vesi, lisää viini, liemikuutio ja suola ja anna kiehua noin 10 minuutin ajan.

Siirrä keitos tehosekoittimeen, ja surauta sileäksi.

Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Tarjoile kulhoissa, ja koristele parsannupuilla.

Resepti on vegaaninen. Mikäli toivot kermaisempaa koostumusta voit halutessasi lisätä keittoon 2 dl kaurakermaa tai tavallista kermaa.

 

Resepti ja kuvat: Anna Ottoson

 

Suositellut tuotteet: