Gluteenittomat ja vegaaniset omenapiirakan makuiset vohvelit täydellisiin herkutteluhetkiin!

 

 

 

 

 

 

 

Ainekset (5-6 isoa vohvelia):

3 dl mantelijauhoa
1 ¼ dl riisijauhoa
½ dl perunajauhoa
2 rkl pellavarouhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl kanelia
¼ tl kardemummaa
¼ tl vaniljajauhetta

2 tl omenaviinietikkaa
3 rkl vaahterasiirappia (tai hunajaa)
6 dl mantelimaitoa

Tarjoilua varten valmista kaneliomenoita (ainekset ja resepti alla) ja varaa (kasvipohjaista) vaniljajäätelöä.

Ohjeet:

1. Mittaa kaikki kuivat aineet tehosekoittimeen. Lisää omenaviinietikka, vaahterasiirappi ja mantelimaito ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.

2. Kuumenna vohvelirauta ja lisää tarvittaessa pannulle tilkka öljyä. Kaada noin ¾ dl taikinaa pannulle ja paista 3-4 minuuttia, kunnes vohveli on kypsynyt sopivasti. Anna vohveleiden jäähtyä hetken ennen tarjoilua.

3. Tarjoa vohvelit esimerkiksi kaneliomenoiden ja vaniljajäätelön kera ja nauti!

Kaneliomenat:

3-4 pienehköä omenaa
1 rkl kookosöljyä
1 tl kanelia
1-2 rkl vaahterasiirappia (tai hunajaa)

Tee näin:

Pilko omenat pieniksi paloiksi ja poista siemenet. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle kookosöljy. Paista omenapaloja keskilämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes ne alkavat pehmetä. Mausta kanelilla ja vaahterasiirapilla. Tarjoile vohveleiden kera ja nauti!


Liittyy tuotteeseen: