Mustikkapiirakka kiertoilmakypsentimessä
Ainekset
Murotaikina:
- 1 dl vehnäjauhoa
- 2 rkl sokeria
- ½ tl vaniljasokeria
- 50 g voita
Täyte (mustikkainen sitruunatahna):
- 2 rkl sitruunatahnaa
- 3 rkl jäädytettyjä mustikoita
- ½ tl vaniljasokeria
Päälle murutaikina:
- ½ dl vehnäjauhoa
- 1/3 rkl tomusokeria
- 20 g voita
Tee näin:
1. Sekoita jauhot, sokeri ja vaniljasokeri monitoimikoneessa tai kulhossa. Hienonna voi jauhoseoksessa hienoksi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
2. Levitä taikina irtopohjavuokaan ja pistele pohja haarukalla.
3. Paista 200 asteessa 4 minuuttia.
4. Sekoita täyte: mustikat, tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruunatahna ja täytä sillä esipaistettu piirakka.
5. Valmista murotaikina – sekoita jauhot ja sokeri kulhossa, lisää voi ja jauha rakeiseksi massaksi.
6. Ripottele päälle murotaikinaa ja laita 200 -asteiseen kiertoilmakypsentimeen 4 minuutiksi.
7. Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Suositellut tuotteet: