Ainekset

Murotaikina:

  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 50 g voita

Täyte (mustikkainen sitruunatahna):

  • 2 rkl sitruunatahnaa
  • 3 rkl jäädytettyjä mustikoita
  • ½ tl vaniljasokeria

Päälle murutaikina:

  • ½ dl vehnäjauhoa
  • 1/3 rkl tomusokeria
  • 20 g voita

Tee näin:

1. Sekoita jauhot, sokeri ja vaniljasokeri monitoimikoneessa tai kulhossa. Hienonna voi jauhoseoksessa hienoksi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
2. Levitä taikina irtopohjavuokaan ja pistele pohja haarukalla.
3. Paista 200 asteessa 4 minuuttia.
4. Sekoita täyte: mustikat, tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruunatahna ja täytä sillä esipaistettu piirakka.
5. Valmista murotaikina – sekoita jauhot ja sokeri kulhossa, lisää voi ja jauha rakeiseksi massaksi.
6. Ripottele päälle murotaikinaa ja laita 200 -asteiseen kiertoilmakypsentimeen 4 minuutiksi.
7. Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Suositellut tuotteet:

Air Fryer Crispier -kiertoilmakypsennin