Ainesosat

  • 150 g voita
  • 150 g sokeria
  • 3 munaa
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 isoa omenaa
  • ¼ – 1 tl kanelia
  • Viipaloidut mantelit (voi jättää halutessa pois)

Valmistus

  1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Vatkaa joukkoon yksi muna kerrallaan.
  3. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten seokseen.
  4. Voitele irtopohjavuoka, jonka halkaisija on 18-20 cm. Lisää ⅔ taikinasta ja levitä se muotin pohjalle.
  5. Kuori omenat ja leikkaa ne viipaleiksi. Levitä omenaviipaleet kakkuvuokaan ja ripottele päälle kanelia.
  6. Levitä loput seoksesta omenoiden päälle ja ripottele päälle hienonnettua mantelia ja mielellään tomusokeria. Taikina sulaa yhteen paistamisen aikana ja peittää omenat.
  7. Paista 175 asteessa 45-60 min, kunnes omenat ovat pehmeitä ja kakku on kypsä. Tarkista kypsyys työntämällä hammastikku kakun keskelle, jos tikku tulee puhtaana ulos, kakku on valmis.
  8. Jäähdytä ritilällä ja tarjoa hyvän vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

Suositellut tuotteet: