Ainekset

Kakkupohja:
– 400 g porkkanaa
– 400 g omenaa
– 4 munaa
– 480 g sokeria
– 3 dl öljyä (280g)
– 4,5 dl (290 g) vehnäjauhoja
– 1 rkl leivinjauhetta
– 2 tl kanelia
– 1 tl kardemummaa
– 1 tl inkivääriä

Kuorrutus:
– 125 g maustamatonta tuorejuustoa
– 125 g voita (huoneenlämpöinen)
– 225 g tomusokeria
– 1 tl vaniljaa

Päälle:
– Kookoshiutaleita (valinnainen)

Valmistus

Kakkupohja:
1. Laita uuni 180 asteeseen.
2. Raasta porkkana ja omena.
3. Sekoita munat ja sokeri kulhossa PROBAKER-yleiskoneen flexivispilällä 2 minuuttia 100 % nopeudella.
4. Kaada joukkoon kuivat aineet, öljy, raastettu porkkana ja omenat. Sekoita sitten seosta 20 % nopeudella 3 minuuttia.
5. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Paista uunin keskitasolla 40-50 minuuttia.
6. Tarkista paistoajan loppuvaiheessa, että kakku on kypsää työntämällä kakun keskelle hammastikku tai haarukka. Jos tikku on puhdas eli tikun päälle ei ole jäänyt ”raakaa” taikinaa, kakku on valmis. Anna kakun paistua tarvittaessa vielä muutama minuutti ennen kuin tarkistat sen uudelleen.
7. Anna jäähtyä.

Kuorrutus:
1. Vaihda PRBAKER-yleiskoneen pää tuplavispilään ja vatkaa kaikkia aineksia 3-5 minuuttia 60 % nopeudella. Täydellisen lopputuloksen saamiseksi on tärkeää, ettei seosta vatkaa liikaa, jotta kuorrutuksen koostumus säilyy kermaisen kuohkeana.
2. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle.

VINKKEJÄ
• Levittämällä kuorrutteen nuolijan avulla saat pinnasta kivan aaltoilevan.
• Halutessasi voit paahtaa kookoshiutaleita kullanruskeiksi keskikuumassa ja kuivassa paistinpannussa ja lisätä kakun päälle.
• Kakku säilyy jääkaapissa mukavasti 4-5 päivää ja tulee mehukkaammaksi päivä päivältä.

Suositellut tuotteet: