Ainesosat:

(2 annosta)

  • 50 g valkoista suklaata
  • 4 murskattua piparminttutankoa
  • strösseleitä
  • 2 dl maitoa
  • 1,5 dl jäisiä mansikoita
  • 4 isoa vaniljajäätelöpalloa

Koristeluun

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl sokeria
  • Cocktail kirsikoita
  • Piparminttutanko

Valmistus:

  1. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Murskaa sillä aikaa piparminttutangot, laita ne kulhoon ja sekoita joukkoon strösselit.
  2. Kun suklaa on sulanut käännä lasi ylösalaisin, ja kasta reunat sulatetussa valkosuklaassa. Anna hetken viilentyä, ja kun suklaa on hiukan jähmettynyt pyörittele lasia piparminttu-strösseli sekoituksessa.
  3. Vispaa kerma ja sokeri kermavaahdoksi, ja halutessasi laita se pursotuspussiin.
  4. Lisää tehosekoittimeen ensin maito, sitten mansikat ja lopuksi jäätelöpallot. Anna koneen käydä kunnes seos on tasainen. Kaada seos lasiin. Lisää kermavaahto ja koristele cocktail kirsikalla, piparminttutangolla ja pillillä.

Resepti ja kuvat: Marianne Pfeffer Gjengedal

 

Suositellut tuotteet