Ainesosat:

  • 500g tuoreita kotimaisia mansikoita
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 mm vaniljajauhetta

Tarjoiluun

  • Mansikoita, syötäviä kukkia ja mintunlehtiä

Valmistus:

  1. Puhdista tuoreet mansikat ja soseuta sitruunamehun kanssa tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Erottele keltuaiset valkuaisista, vatkaa keltuaiset ja sokeri sakeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljajauhe sekä kermavaahto varovasti nostellen. Lisää vielä mansikkasose, sekoita hieman ja kaada seos koneeseen.
  3. Valitse sopiva ohjelma, käynnistä ja odottele herkun valmistumista.
  4. Tarjoile tuoreiden mansikoiden, syötävien kukkien ja mintunlehtien kanssa.

 

Suositellut tuotteet