Tämä kesäinen raakakakku koristaa juhlapöydän ja maistuu mahtavalta!

Kesäkakku_saved-for-web

Pohja:

2 dl kaurahiutaleita
6-7 tuoretta taatelia
½ tl kardemummaa
hyppysellinen suolaa

 

Täyte:

3 dl mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)
4 tuoretta makeaa luumua
1 tölkki täysrasvaista kookosmaitoa
1 dl kookosöljyä, sulana
3 rkl kotimaista luomuhunajaa
1 vaniljatangon siemenet
puolikkaan sitruunan kuoret

 

Pinnalle:

tuoreita mustikoita, luumuja siivutettuna, syötäviä kukkia

 

Leikkaa leivinpaperista pyöreä pala suojaamaan irtopohjavuoan pohja, jotta kakun siirtäminen on helpompaa myöhemmin. Poista taateleista kivet ja laita ne kaurahiutaleiden kanssa tehosekoittimeen. Lisää myös mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa taateleita, jos koostumus on liian kuiva ja mureneva. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle. Valmista täyte.

Annostele kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Tarkista maku ja lisää halutessasi makeutusta. Kaada täyte vuokaan. Laita vuoka pakastimeen noin 4 tunniksi tai yön yli, jotta kakku jähmettyy täysin.

Kun kakku on jähmettynyt kunnolla, ota se pakkasesta ja irrota vuoasta. Anna sulaa 10-30 minuuttia, jotta kakku on tarpeeksi pehmeää leikattavaksi. Koristele kakku mustikoilla, luumusiivuilla ja syötävillä kukilla. Tarjoa ja nauti! Säilytä kakku jääkaapissa.


Suosittelemme: