Lohi-pokekulho neljälle

1 ½ dl riisiä
400 g lohta
öljyä paistamiseen
2 porkkanaa
½ kurkku
2 avokadoa

kastike:
2 rkl soijakastiketta
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl srirachaa
1 limetin mehu
½ tl suolaa

koristeluun:
seesaminsiemeniä ja ruohosipulia

1. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
2. Keitä riisi kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Leikkaa lohi kuutioiksi ja paista öljyssä EGO-paistinpannulla nopeasti joka puolelta kauniin väriseksi. Mausta lohipalat sormisuolalla.
4. Leikkaa porkkanasta EGO Sandvik vihannesveitsellä ohuita suikaleita. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Puolita avokadot, poista kuori ja siemenet ja leikkaa viipaleiksi.
5. Laita tarjoiluastioiden pohjalle riisi. Jaa sitten lohi, porkkanasuikaleet, kurkku- ja avokadoviipaleet annosten päälle.
6. Kaada päälle kastiketta ja viimeistele seesaminsiemenillä ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Julkaistu 21. tammikuun, 2020 i Reseptit