Ainesosat

Kukkakaaliwingsit

  • 1 kukkakaali
  • 4-5 dl pankojauhoja
  • 3 kananmunaa
  • Suolaa ja pippuria

Kastike

  • 0,5 dl hoisin kastiketta
  • 2 rl akaasiahunajaa
  • 1 rl soijakastiketta
  • 1 rl riisiviinietikkaa
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1 tl tuoretta raastettua inkivääriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 0,5 dl vettä
  • 1 rl Maissitärkkelystä
  • 1-2 dl appelsiinimehua

Riisiä, korianteria, kevätsipulia ja seesaminsiemeniä lisukkeiksi.

Valmistus:

  1. Leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi, ja varsi 0,5 cm:n paksuiksi viipaleiksi.
  2. Laita pankojauhot yhteen kulhoon, ja vatkaa kanamunat kevyesti toisessa kulhossa. Kasta kukkakaalit ensin kananmuniin, jonka jälkeen pankojauhoihin. Asettele ne airfryerin koriin, ripottele päälle suolaa ja pippuria ja paista 15 minuuttia 180 asteessa. Käännä ne kypsennysajan puolivälissä, kun airfryer piippaa ja sanoo ”käännä”.
  3. Laita hoisinkastike, hunaja, soijakastike, riisiviinietikka, seesamiöljy ja inkivääri pieneen kattilaan ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes ainesosat ovat sekoittuneet hyvin. Sekoita vesi ja maissitärkkelys pienessä kulhossa ja lisää seos kattilaan. Kuumenna kastiketta keskilämmöllä, kunnes se on sakeutunut ja kuplii pari kertaa. Noin 2-3 minuuttia riittää.
  4. Laita kulhoon riisiä, ja päälle kukkakaalit. Kaada päälle kastiketta sekä koristele tuoreella korianterilla, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä. Nauti!

 

Resepti ja kuvat: Marianne Pfeffer Gjengedal

 

Suositellut tuotteet: