Ainesosat

Esitaikina

  • 250 g huoneenlämpöistä tai kylmää maitoa (2,5 dl)
  • 25 g hiivaa
  • 250 g erikoisvehnäjauhoja (n. 4 dl)

Taikina

  • 250 g erikoisvehnäjauhoja (n. 4 dl)
  • 4 g suolaa (0,75 tl)
  • 6 g kokonaisia kardemumman siemeniä (jauhettava) (2 tl)
  • 100 g huoneenlämpöistä tai kylmää voita
  • 100 g sokeria (n. 1 dl)

Täyte

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 175 g tomusokeria (2 dl)
  • 10 g vaniljasokeria (2 tl)
  • 20 g kanelia (3 rl)
  • 1 ruokalusikallinen maissitärkkelystä
  • 50 g manteliraastetta (voidaan jättää pois)

Leivontaan

  • 1 muna
  • Raesokeria
  • 1 dl sokerisiirappia (keitä 0,5 dl sokeria ja 0,5 dl vettä, kunnes sokeri on liuennut)

 

Valmistus:

Esitaikina

  1. Lisää kaikki ainesosat ja sekoita, kunnes siitä tulee tasainen taikina. Anna taikinan levätä noin 1 tunti.

Taikina

  1. Jauha kardemumma. Sekoita kaikki ainekset esitaikinaan.
  2. Työstä monitoimikoneessa, kunnes taikinasta tulee kiiltävää ja joustavaa. Parhaimman lopputuloksen saat, kun annat taikinan levätä jääkaapissa yön yli, mutta voit halutessasi valmistaa pullat myös saman tien.
  3. Valmista täyte tässä välissä ja anna taikinan levätä 30 minuuttia jääkaapissa, jotta se on helpompi kaulita.

Täyte

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Varmista, että täyte on huoneenlämpöistä, jotta sitä on helpompi levittää.

Leivo pullat

  1. Kauli taikina isoksi suorakaiteen muotoiseksi, noin 0,5 cm paksuksi ja levitä täyte taikinalevyn päälle tasaisesti.
  2. Taita taikina kolmeen taitteeseen ja käännä taikina niin, että se on jälleen edessäsi suorakaiteen muotoisena. Kauli niin, että se on noin 1 cm paksu. Leikkaa 18 nauhaa ja muotoile ne haluamallasi tavalla. Aseta ne uunipellille.
  3. Anna kohota liinan alla huoneenlämmössä 2–3 tuntia tai kunnes näet niiden kohonneen reilusti.
  4. Voitele pullat kananmunalla (sekoita hieman vettä ja ripaus suolaa helpottaaksesi sivelemistä) ja ripottele päälle kidesokeria.
  5. Paista pullia uunissa 210 asteessa kiertoilmauunissa (225 astetta normaali uuni) noin 8–10 minuuttia. Voitele uunituoreet pullat heti siirapilla.

Resepti ja kuvat: Brinken bakar / Emma Brink Rask

 

Suositellut tuotteet: