Ainesosat:

Lakritsi-Mustaherukkajäätelö:

Noin 4 annosta

  • 2,5 dl kermaa
  • 1 purkki kondensoitua maitoa
  • 0,5 dl vettä
  • 250 g mustaherukoita
  • 1 tl lakritsijauhetta
  • 3 rl sokeria

Sitruuna-Tyrnijäätelö

Noin 4 annosta

Tyrnimehu

  • 250g tyrnimarjoja
  • 1 sitruunan mehu
  • 80 g sokeria
  • 0,5 dl vettä

Kermajäätelö

  • 3 dl kermaa
  • 4 kanamunankeltuaista
  • 100 g sokeria

Valmistus:

Lakritsi-Mustaherukkajäätelö

  1. Kiehauta mustaherukat, vesi ja sokeri kattilassa, kunnes massa on tasainen. Anna jäähtyä.
  2. Kaada kerma, kondensoitu maito, lakritsijauhe ja mustaherukkaseos jäätelökoneen kulhoon.
  3. Anna koneen käydä 60min (tai kunnes se pysähtyy), ja nauti heti!

 

Sitruuna-Tyrnijäätelö

  1. Kiehauta tyrnimarjat, vesi ja sokeri kattilassa. Soseuta marjat lusikalla ja keitä 10 minuuttia. Lisää sitruunan mehu. Anna jäähtyä ja siivilöi.
  2. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä seokset, ja lisää ne jäätelökoneen kulhoon. Lisää viimeiseksi tyrnimehuseos ja anna koneen käydä 60 minuuttia (tai kunnes se pysähtyy). Tarjoile heti!

 

Resepti ja kuvat: Marie Munk Tranberg

 

Suositellut tuotteet: