Ainesosat:

  • 400 g pastaa
  • 250 g mascarponea
  • 80 g parmesaania hienoksi raastettuna
  • 80 g suolaamattomia pistaasipähkinöitä
  • 1 sipuli, karkeasti pilkottuna
  • 2 valkosipulinkynttä raastettuna tai puristettuna
  • 1 kourallinen basilikan lehtiä
  • 1-2 dl keitinvettä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Oliiviöljyä

Koristeluun

  • Pistaasipähkinöitä ja parmesaanijuustoa

Valmistus:

  1. Paahda pistaasipähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes niistä tulee hieman tuoksua. Kaada ne tehosekoittimeen.
  2. Laita kattila päälle runsaasti vettä ja suolaa ja keitä pasta al dente pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Kuumenna sillä välin tilkka öljyä pannulla, – paista sipulia ja valkosipulia keskilämmöllä muutaman minuutin ajan ja kaada pistaasipähkinöiden joukkoon. Lisää basilika ja 1 dl pastavettä* – ja sekoita kermaiseksi ja mieluiten hieman karkeaksi massaksi. *Ei haittaa, jos pasta ei ole täysin kypsää, vedessä on tärkkelystä jo 5 minuutissa.
  4. Kaada pistaasikerma takaisin pannulle ja lisää mascarpone ja kuumenna, kunnes pasta on kypsää. Lisää parmesaani ja al dente -keitetty pasta pistaasikerman joukkoon.
  5. Sekoita kaikki hyvin pannulla, mausta oman maun mukaan suolalla ja vastajauhetulla pippurilla – ja lisää pastavettä tarvittaessa. *Jos haluat ripauksen happoa, voit lisätä kastikkeeseen hieman sitruunamehua.
  6. Tarjoa pasta heti, hienoksi raastetun parmesaanin ja hienonnettujen pistaasipähkinöiden kera

 

Kuva ja resepti: Gourministeriet.dk

 

Suositellut tuotteet