Ainekset

KANANKOIVET

  • Kanansiipiä (enintään 5 kpl)
  • 1 rkl öljyä
  • Valinnainen mausteseos (ehdotusresepti tähän alla)

MAUSTESEOS

Voit käyttää tätä musteseosta, mutta voit muokata seosta makusi mukaan. Esimerkiksi jos pidät enemmän aasialaisen keittiön mauista, käytä esimerkiksi kuminaa tai hieman inkivääriä, soijaa ja seesamiöljyä.

  • 2 tl sipulijauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • Noin 0,5 tl togarashi -pippuria (tai muuta tulista pippuria)
  • Noin 0,5 tl sokeria
  • Noin 0,5 tl suolaa

DIPPIKASTIKE

  • 1/2 dl majoneesia
  • 1/2 tl Maggi- tai soijakastiketta
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna tai raastettuna

VIHANNEKSET

  • Bataatti
  • Keltainen porkkana
  • Parsakaali
  • Kukkakaali
  • Lehtikaali
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria
  • Sesonkiin sopivia tuoreita yrttejä

Tee näin:

KANANKOIVET

Valmistus:
1. Voitele kana hieman öljyllä
2. Mausta kananrinnat mausteilla
3. Paista 180-asteisessa uunissa 20–22 minuuttia tai kunnes kanan lämpötila on 82 astetta (luun vieressä).
4. Tarjoile vihannesten ja dippikastikkeen kanssa sekä lisää lehtikaalia ja kurpitsansiemeniä kanankoipien päälle.

Huom! Muista, että kanat eivät saa koskea toisiinsa. Muuten kypsennysaika pidentyy.

DIPPIKASTIKE

Valmistus:
Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolalla. Anna seistä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.

VIHANNEKSET

Valmistus:
Pilko vihannekset pienemmiksi paloiksi. Mitä pienemmät palat, sitä nopeampi kypsennys. Lisää suola, pippuri ja oliiviöljy (valinnainen). Kypsennä bataatteja ja porkkanoita 180 asteessa noin 25 minuuttia kiertoilmakypsentimessä. Siirrä ne tarjoiluun. Kypsennä sitten kukkakaalia, parsakaalia ja lehtikaalia 180 asteessa noin 10 minuuttia.

Suositellut tuotteet:

EGO VG-10 Yleisveitsi