Ainesosat

Kala

  • 400-500 g turskafilettä
  • Suolaa ja pippuria
  • 1-2 kananmunaa
  • 2 dl pankojauhoja
  • 2 rl tacomaustetta, joko valmisseosta tai itse tehtyä

Jalopenosalsa

  • 60 g jalopenoviipaleita
  • 1 kevätsipuli hienonnettuna
  • 1 rl valkoviinietikkaa
  • 2-3 rl vettä
  • 1 iso nippu tuoretta korianteria

Lisäksi:

  • Pieniä maissi- tai vehnätortilloja
  • Kermaviiliä tai ranskankermaa
  • Salaattisekoitusta
  • Ituja
  • Tuoretta limeä
  • Tuoretta minttua
  • Tuoretta korianteria
  • Halutessasi: paistettuja/grillattuja jalopenoja kokonaisina

Valmistus:

  1. Kuivaa turskafileistä ylimääräinen neste talouspaperilla, ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
  2. Vatkaa kananmunat kevyesti kulhossa, ja sekoita pankojauhot ja tacoseos toiseen kulhoon.
  3. Kasta kalapalat ensin kananmunaa, ja sen jälkeen jauhoseoksessa. Laita fileet airfryeriin ja paista 200 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes ovat väriltään kullanruskeita ja sisältä kypsiä. Varo kypsentämästä niitä liikaa jottei niiden mehukkuus häviä.
  4. Jos teet lisukkeeksi paistettuja kokonaisia jalopenoja paista ne kuumalla pannulla. Käytä sen jälkeen samaa pannua tortillalettujen lämmittämiseen.
  5. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään.
  6. Kokoa tortilla laittamalla siihen ensin kermiviiliä/ranskankermaa, ja sen jälkeen salaattisekoitusta, ituja, kalaa ja salsaa. Ripottele päälle tuoretta korianteria ja minttua, ja asettele viereen grillatut jalopenot sekä limenviipaleita.

Vinkki! Jos tarjoat tätä lapsille voit jättää salsan pois ja korvata sen juustoraasteella ja maissilla.

 

Resepti ja kuvat: Marianne Pfeffer Gjengedal

 

Suositellut tuotteet: