Ainesosat:

8 annosta

Valmistusaika: 60 minuuttia + tekeytyminen 2 h

  • 4 kananmunaa
  • 200 g sulatettua valkosuklaata
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori
  • Vuoan voiteluun vuokrasprayta tai rypsiöljyä

Koristeluun

  • Tomusokeria
  • Tuoreita marjoja
  • Kermavaahtoa

Valmistus:

  1. Kuumenna uuni 170-asteeseen. Aseta irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm) pohjalle leivinpaperi ja pingota paperi vuoan reunojen väliin. Voitele reunat vuokaspraylla tai kevyesti rypsiöljyllä.
  2. Sulata valkosuklaa kulhossa mikrossa 600 W teholla 30 sekuntia kerrallaan välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä.
  3. Riko kananmunat tehosekoittimen kulhoon. Sulje kansi ja vatkaa keskiteholla 30 sekuntia.
  4. Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori, sulatettu valkosuklaa ja tuorejuusto. Sulje kansi ja vatkaa keskiteholla 45 sekuntia.
  5. Kaada kuohkea taikina vuokaan. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun kypsyä vielä jälkilämmössä noin vartin.
  6. Anna kakun tekeytyä pari tuntia jääkaapissa. Irrota kakkuvuoasta, nosta tarjoiluvadille ja poista leivinpaperi.
  7. Koristele tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla. Tarjoile lisäksi löysäksi vatkattua kermavaahtoa.

 

Vinkki! Voit kypsentää kakun myös airfryerissa 150-asteen lämpötilassa noin 20 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt.

 

Kuva ja resepti: Suvi Rüster