Juustokakku blenderillä
Ainesosat:
8 annosta
Valmistusaika: 60 minuuttia + tekeytyminen 2 h
- 4 kananmunaa
- 200 g sulatettua valkosuklaata
- 200 g tuorejuustoa
- 1/2 sitruunan raastettu kuori
- Vuoan voiteluun vuokrasprayta tai rypsiöljyä
Koristeluun
- Tomusokeria
- Tuoreita marjoja
- Kermavaahtoa
Valmistus:
- Kuumenna uuni 170-asteeseen. Aseta irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm) pohjalle leivinpaperi ja pingota paperi vuoan reunojen väliin. Voitele reunat vuokaspraylla tai kevyesti rypsiöljyllä.
- Sulata valkosuklaa kulhossa mikrossa 600 W teholla 30 sekuntia kerrallaan välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä.
- Riko kananmunat tehosekoittimen kulhoon. Sulje kansi ja vatkaa keskiteholla 30 sekuntia.
- Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori, sulatettu valkosuklaa ja tuorejuusto. Sulje kansi ja vatkaa keskiteholla 45 sekuntia.
- Kaada kuohkea taikina vuokaan. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Sammuta uuni ja anna kakun kypsyä vielä jälkilämmössä noin vartin.
- Anna kakun tekeytyä pari tuntia jääkaapissa. Irrota kakkuvuoasta, nosta tarjoiluvadille ja poista leivinpaperi.
- Koristele tuoreilla marjoilla ja tomusokerilla. Tarjoile lisäksi löysäksi vatkattua kermavaahtoa.
Vinkki! Voit kypsentää kakun myös airfryerissa 150-asteen lämpötilassa noin 20 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt.
Kuva ja resepti: Suvi Rüster