Jälkkäripizza

12 kpl

 

Pizzataikina

  • 5 g tuorehiivaa
  • 5 dl kylmää vettä
  • 13 dl vehnäjauhoja (mielellään Tipo 00 -jauhoja tai erikoisvehnäjauhoja)
  • 20 g hiutalesuolaa
  • (tilkka oliiviöljyä tarjottimen tai pellin öljyämiseen)

 

Mustikka-sitruuna pizza

  • 200g Mascarponejuustoa
  • 200 g valkoista suklaata
  • Sitruunankuorta
  • 3 dl tuoreita mustikoita
  • Pilkottuja pistaasipähkinöitä
  • Sitruunamelissaa

 

Suklaa-marja pizza

  • 200 g suklaalevitettä (esim. Nutella)
  • 200 g maitosuklaata
  • Paahdettuja hasselpähkinöitä
  • Tuoreita vadelmia
  • Tuoreita mansikoita
  • Tuoretta minttua

Tee näin:

Pizzataikina

  1. Kaada hiiva, vesi ja jauhot yleiskoneen kulhoon, ja käytä sitä hitaalla nopeudella 3 minuuttia, jonka jälkeen nosta keskinopeudelle 5 minuutiksi. Lisää suola ja vaivaa 5 minuuttia lisää.
  2. Jaa taikina 12 osaan (noin 110 g per pala) ja muotoile niistä pallonmuotoisia. Asettele ne öljytylle tarjottimelle tai pellille ja sivele taikinapallot öljyllä. Sijoittele taikinapallot niin, että niiden väliin jää hiukan tilaa koska me turpoavat kylmässä. Peittele tuorekelmulla, siirrä kylmään ja anna niiden turvota siellä 2-5 vuorokautta.

Mustikka-sitruuna pizza

  1. Laita pizzakivi tai -ritilä uuniin vähintään tuntia ennen kuin aloitat paistamisen ja laita uuni mahdollisimman kuumalle.
  2. Laita jauhoja tasolle, jolla työstät pizzan välttääksesi taikinan kiinnijuuttumisen. Työstä yksi taikinapallo kerrallaan, ja kauli siitä pizzapohja joka on noin 15-20cm halkaisijaltaan.
  3. Sulata suklaa, ja sekoita siihen mascarponejuusto. Levitä sekoitus pizzapohjan päälle, ja laita uuniin 3-4 minuutiksi.
  4. Ota uuni pizzasta ja raasta sitruunankuorta päälle. Ripottele päälle mustikoita ja pilkottuja pistaaseja ja koristele sitruunamelissalla.

Suklaa-marja pizza

  1. Laita pizzakivi tai -ritilä uuniin vähintään tuntia ennen kuin aloitat paistamisen ja laita uuni mahdollisimman kuumalle.
  2. Laita jauhoja tasolle, jolla työstät pizzan välttääksesi taikinan kiinnijuuttumisen. Työstä yksi taikinapallo kerrallaan, ja kauli siitä pizzapohja joka on noin 15-20cm halkaisijaltaan. Laita uuniin 3-4 minuutiksi.
  3. Sulata suklaa, ja sekoita suklaalevitteen kanssa. Ota pizzapohja uunista ja lisää suklaasekoitus sen päälle.
  4. Ripottele päälle vadelmia, mansikoita ja paahdettuja hasselpähkinöitä. Koristele tuoreella mintulla.

 

Resepti ja kuvat: Emma Brink Rask

 

Suositellut tuotteet: