Ainesosat:

Noin 15 kpl keksiä

  • 200g jauhoja
  • 100g voita huoneenlämpöisenä
  • 100g maapähkinävoita (pehmeää)
  • 1 kananmuna
  • 75g sokeria
  • 75g fariinisokeria
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • Sokeria

Koristeluun

  • 30 kpl suklaapalloja
  • 90g suklaanappeja sulatettuna
  • valkoista sokerikuorrutetta
  • Pieniä suklaarakeita

Valmistus:

  1. Lisää voi kulhoon, ja vatkaa se kuohkeaksi. Lisää sen jälkeen sokeri, fariinisokeri sekä maapähkinävoi. Sekoita.
  2. Lisää kananmuna ja sekoita taas. Lisää jauhot, leivinjauhe, vaniljajauhe ja suola, ja sekoita kunnes kaikki ainesosat on sekoittunut kunnolla.
  3. Muodosta taikinasta palloja ruokalusikan avulla. Pyöritä niitä sokerissa, ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunissa 180 asteessa noin 9-11 minuuttia.
  4. Ota keksit uunista, ja lisääs saman tien niiden keskelle kaksi suklaapalloa. Suklaapalloista tulee hämähäkkien pää ja vartalo. Jos suklaapalloja on eri kokoisia voi pienempiä käyttää päänä, ja isompia vartalona.
  5. Anna keksien jäähtyä noin 10 minuuttia. Sulata suklaanapit, ja laita massa pursotuspussiin. Pursota suklaasta hämähäkkien jalat. Tee valkoisesta sokerikuorrutteesta hämähäkeille silmät, ja lisää kuorrutteen keskelle suklaarakeet. Herkulliset hämähäkkikeksit ovat valmiita nautittavaksi!

Resepti ja kuvat: Marie Munk Tranberg

 

Suositellut tuotteet