Ainesosat

Marenkipohjat:

4 munanvalkuaista

1 ripaus suolaa

225 g sokeria

1 tl vaniljaesanssia

1 ruokalusikallinen maissitärkkelystä

1 tl sitruunamehua tai 1/2 tl etikkaa

100 g tummaa suklaata 55 %

 

Marengit koristeisiin:

2 munanvalkuaista

sokeria 1,5 kertaa munanvalkuaisten painon verran

 

Jäätelö:

3,5 dl kermaa

4 dl punaista maitoa

150 g sokeria

6 munankeltuaista

1 tl vaniljaesanssia

 

1 kerrokselle:

Noin 4 ruokalusikallista fudge-kastiketta

3 kerrokselle:

Noin 6 ruokalusikallista suklaakastiketta

 

Koristelut:

5 dl kuohukermaa

1 rkl tomusokeria

Valmistus

Marenkipohjat:

Esilämmitä uuni 225 ℃.

Vatkaa valkuaiset ja suola pehmeäksi vaahdoksi ProBakerilla. Käytä keskinopeutta, noin 50 %.

Lisää sokeri vähitellen vaahdon joukkoon vatkaten samalla. Vatkaa sitten 8-10 minuuttia, kunnes seos on kovaa ja kuohkeaa. Sulata suklaa vesihauteessa samalla, kun vatkaat marenkia.

Sekoita marenkiin varovasti maissitärkkelys, vaniljaesanssi ja sitruunamehu/etikka, kaada joukkoon vielä suklaa. Kääntele pari kertaa, kunnes marenki on karkeasti marmoroitunut suklaalla.

Valitse kakkuvuoka, jossa haluamasi halkaisija ja johon voit koota jäätelökakun myöhemmin. Kuvan kakussa on käytetty halkaisijaltaan 15 cm kakkuvuokaa, jotta kakusta on saatu korkea.

Laita muotin pohja leivinpaperin päälle ja piirrä paperille muotinpohjan kokoinen ympyrä.

Piirrä yhteensä neljä ympyrää, kaksi ympyrää per leivinpaperi ja käännä paperi ympäri. Laita leivinpaperit pelleille ja levitä marenkia jokaisen ympyrän keskelle. Levitä marenki varovasti ja yritä saada se mahdollisimman tasaiseksi ja hieman ympyröiden sisäpuolelle. noin 1 cm viivan sisällä.

Laita pellit uuniin ja vähennä lämpöä 125 asteeseen. Paista 45 min.

Marenki koristeet:

Punnitse kaksi valkuaista ja kerro niiden paino 1,5:llä, jolloin saat käytettävän sokerin määrän. Tämä on yksinkertainen ja turvallinen tapa valmistaa hyvä marenki.

Vatkaa valkuaiset Probakerissa kevyesti vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen. Vatkaa keskinopeudella 10 minuuttia.

Voit vapaasti lisätä hieman väriä marenkiin ja laita seos pusseihin halutulla kärjellä.

Pursota leivinpaperille ja paista marenki uunin keskitasolla 90 asteessa, kunnes marenki on kuivaa. Sen pitäisi kuivua enemmän kuin paistua. Kypsennysaika vaihtelee marengin koon mukaan, mutta kuivumiseen on hyvä varata muutama tunti.

Jäätelö:

Kuumenna maito ja kerma paksupohjaisessa kattilassa höyryäväksi. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja kaada lämmin maito ohuena nauhana vatkaten. Kaada takaisin kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä 8-10 minuuttia sekoittaen, kunnes se sakenee. Seos ei saa kiehua. Kaada seos kulhoon ja sekoita joukkoon vanilja. Peitä muovikelmulla ja jäähdytä kokonaan jääkaapissa.

Aja ⅔ jäätelöpohjasta jäätelökoneessa. Peitä kakkuvuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Laita yksi marenkipohja kakkuvuokaan. Laita päälle kerros jäätelöä ja lisää päälle fudge-kastiketta. Sekoita jäätelöä lusikalla pari kertaa niin, että jäätelö on karkeasti marmoroitunutta. Aseta seuraava pohja ja peitä se jäätelöllä, lisää päälle kolmas marenkipohja.

Laita loput jäätelötaikinasta jäätelökoneeseen ja kaada joukkoon 3 rkl suklaakastiketta. Valmista jäätelö ja kaada se marenkipohjan päälle. Kaada päälle loput suklaakastikkeesta ja sekoita hieman lusikalla. Lisää päälle viimeinen marenkipohja, peitä kakku muovikelmulla ja laita pakastimeen vähintään 2 tunniksi.

Vatkaa kerma ja tomusokeri kiinteähköksi vaahdoksi. Vatkaa seosta viimeiset hetket käsin, niin saat varmasti oikean koostumuksen. Kerman tulee olla melko kiinteää, mutta ei rakeista. Ota kakku pakastimesta ja lämmitä varovasti vuoan reunoja, varo kuitenkin lämmittämästä liikaa. Poista muotti, aseta kakku lautaselle ja peitä se kermalla. Laita kakku takaisin pakastimeen vähintään 30 minuutiksi, kunnes kerma on todella kylmää.

Lisää suklaakastike aloittaen kakun yläreunalta ja peitä lopuksi pinta. Koristele piparkakuilla, suklaalla, karkeilla, marengilla ja muilla valitsemillasi koristeilla.

Laita kakku takaisin pakastimeen tarjoiluun asti. Anna vetäytyä jääkaapissa 20 minuuttia ennen tarjoilua, jotta jäätelö ehtii maustua.

Suositellut tuotteet: