Ainesosat:

4 annosta, valmistusaika noin 40 minuuttia

  • 1 pkt Jalotofu Kylmäsavu, Aasia tai Marinoitu 300g
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 pieni kukkakaali n. 500g
  • 1 pieni parsakaali n. 200g
  • 0,5 kpl kesäkurpitsa
  • 150-200 g mozzarellamaista sulavaa juustoa (Ve)
  • 2,5 dl kaurakermaa (esim. Oatly)
  • 150 g maustettua tai maustamatonta tuorejuustoa (esim. Mö, Dreamy)
  • Suolaa ja pippuria

Valmistus:

  1. Kuori porkkanat ja pilko ne mahdollisimman ohuiksi ympyröiksi tai kuutioiksi. Paloittele kukkakaali ja parsakaali pieniksi puolikkaiksi kukinnoiksi. Pilko kesäkurpitsa sopivan kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Ota savutofu pois paketista ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla painellen. Pilko tofu pannulle pieniksi kuutioiksi. Paahda kuutioita kuumalla, kuivalla pannulla niin, että tofun pinta saa väriä ja tofun nesteet höyrystyvät pois. Vähennä lämpöä puoleen, lisää öljy ja paista noin 5-7 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta.
  3. Voitele uunivuoka öljyllä tai voilla. Sekoita kerma ja tuorejuusto. Laita kasvikset ja tofu vuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada päälle kermaseos ja sekoita. Levitä juustoraaste tasaisesti kasvisekoituksen päälle ja laita vuoka airfryeriin. Paista 180 asteessa 15-20 min, kunnes kuorrute on kauniin värinen ja kasvikset sopivan kypsiä. Mikäli haluat pinnasta todella rapean, paista viimeiset 2-3 min 200 asteessa.
  4. Nauti!

Kuva ja resepti: Jalotofu 

 

Suositellut tuotteet