Ainesosat:

  • 2 dl kivettömiä taateleita
  • 0,5 dl akaasiajunajaa tai agavesiirappia
  • 1 dl maapähkinä- tai mantelivoita
  • 1 tl vaniljauutetta

 

  • 0,5 tl kanelia
  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 1 hyppysellinen sormisuolaa
  • 1 rl chiansiemeniä

 

  • 50 g tummaa suklaata

Valmistus:

  1. Laita taatelit kulhoon, ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna seistä kunnes vesi on jäähtynyt.
  2. Kaada vesi pois ja lisää taatelit, hunaja, pahkinä/mantelivoi ja vaniljauute tehosekoittimen kannuun. Käytä smoothieohjelmaa kunnes massa on mahdollisimman tasainen.
  3. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa ja lisää lopuksi sekaan taatelimassa. Kääntele kunnes kaikki on sekoittunut hyvin, ja asettele massa lopuksi leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Tasoittele ja painele massa kiinteäksi, ja laita vuoka jääkaappiin.
  4. Kun massa on viilentynyt kunnolla, ota vuoka jääkaapista, kaada sisältö pöydälle, ja leikkaa siitä patukoiksi sopivia paloja.
  5. Sulata suklaa vesihauteessa ja ripottele patukoiden päälle. Nauti!

Resepti ja kuvat: Marianne Pfeffer Gjengedal

 

Suositellut tuotteet

Julkaistu 3. toukokuun, 2024 i Reseptit