Ainesosat:

Focaccia: 

  • 2,5 dl kylmää vettä
  • 6 g pizzahiivaa tai kuivahiivaa
  • 400 g vehnäjauhoja, mielellään tyyppiä Tipo 00
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 1/2 tl sormisuolaa

Leivän päälle:

  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tuore rosmariinin oksa
  • Kourallinen kivettömiä oliiveja
  • 2-3 tl sormisuolaa
  • Durumvehnäjauhoja leipomiseen

Kanavoileipä:

2 annosta

    • 4 pekoniviipaletta
    • 1-2 broilerin rintafilee
    • Salaattia
    • Aioli
    • 1 viipaloitu avokado
    • Suolaa ja pippuria

Valmistus:

  1. Laita taikinan kaikki ainesosat paitsi suola ProBaker yleiskoneen kulhoon ja anna vaivata matalalla teholla 10 minuutin ajan. Lisää suola ja jatka vaivaamista 2 minuuttia. Peitä kulho tuorekelmulla tai pyyhkeellä ja anna taikinan paisua kaksinkertaiseksi, noin noin 60 minuutin ajan. .

  2. Aseta taikina oliiviöljyllä voideltuun vuokaan. Laita käsiin hiukan oliiviöljyä ja painele taikina levyksi. Peitä tuorekelmulla ja anna turvota niin, että se tuplaa kokonsa.

  3. Lämmitä pizzauunia vähintään 15 minuuttia niin että pizzakivi ehtii lämmetä kunnolla. Jauhoita taso durumvehnällä, ja käännä taikinalevy jauhojen päälle. Kaada taikinalevyn päälle oliiviöljyä, ja painele siihen koloja sormillasi. Täytä kolot oliiveilla, ja tuoreella rosmariinilla.

  4. Nosta taikina uuniin pizzalapion avulla. Vähennä lämpöä keskitasolle ja paista noin minuutin ajan. Ota focaccia ulos uunista pizzalapiolla, käännä sitä 180 astetta ja laita takaisin paistumaan. Toista tätä kunnes leipä on saanut kauniin kullanvärisen pinnan, ja siitä kuuluu ”ontto” ääni siitä koputellessa. Anna jäähtyä.

Näin teet kanavoileivän:

  1. Leikkaa focaccia osiiin.
  2. Paista broilerin rintafileet voissa ja oliiviöljyssä kovalla teholla kumpaakin puolta noin pari minuuttia. Vähennä sen jälkeen tehoa, ja jatka paistamista kunnes fileet ovat kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla ja aseta sivuun.
  3. Paista pekoni rapeaksi, viipaloi broilerin rintafileet, ja kasaa voileivät lisäämällä leivän päälle broileri, pekoni, aioli, avokado ja salaatti.

Toivottavasti maistuu! 🙂

 

Resepti ja kuvat: Marianne Pfeffer Gjengedal

 

Suositellut tuotteet: