Vohvelirauta taipuu myös keksien tekoon. Maukkaat suklaassa dipatut vohvelikeksit innostavat myös lapset kokkaamaan!

vohvelikeksitGluteeniton, pähkinätön

Keksit (10-12 kpl):

2 luomukananmunan valkuaista
4 rkl sulaa luomuvoita
1 dl riisijauhoja
1 dl koivusokeria tai kookossokeria
1 tl aitovaniljajauhetta
0,5 dl kauramaitoa
1 tl raastettua appelsiininkuorta

Suklaakuorrute:

80 g raakasuklaata tai tummaa suklaata
2 rkl raastettua appelsiininkuorta

 

Lämmitä vohvelirauta lämpöasetuksella 6 tai 6,5. Erota kananmunista valkuaiset kulhoon ja lisää sula öljy tai rasva. Vispaa kevyesti. Lisää kuivat ainekset ja sekoita. Lisää vielä kauramaito. Raasta appelsiininkuoresta raastetta taikinan sekaan. Annostele noin ruokalusikallinen taikinaa vohvelipannulle ja kypsennä noin 3 minuuttia. Ota keksi pois pannulta ja laske lautaselle viilentymään ja kovettumaan. Valmista koko taikina.

Keksien jäähdyttyä valmista suklaakuorrute. Sulata suklaa lämmön kestävässä kulhossa lämpimässä vesihauteessa. Kasta keksi suklaaseen, aseta lautaselle ja ripottele pinnalle appelsiininkuoriraastetta. Kuorruta kaikki keksit. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.

Huomio! Mitä enemmän seoksessa on sokeria ja mitä pidempään paistat keksejä, sen rapeampi niistä tulee.


Suositellut tuotteet:

WAS-623Bell_with_waffle_LR_with_bestintest WAS-623B_Hjerte_upright_Wilfa_LRWAD-518MS_HjerteDbl_open_Wilfa_LR WAD-619W_Hjerterom_front_rasberryclean_Wilfa_LR WAD-619B_Hjerterom_front_Wilfa_LR