Ainesosat

AAVEBROWNIET:

  • 120 g suklaata, karkeasti pilkottuna
  • 185 g meijerivoita
  • 30 g kaakaota
  • 200 g sokeria
  • 100 g ruokosokeria
  • 3 isoa huoneenlämpöistä munaa
  • 2 tl vaniljatahnaa tai vaniljasokeria aidon vaniljan kanssa
  • 100 g vehnäjauhoja
  • 1 hyppysellinen sormisuolaa
  • 170 g suklaahippuja tai karkeasti hienonnettua suklaata
  • 70 g saksanpähkinöitä

TUOREJUUSTO AAVEITA VARTEN:

  • 100 g huoneenlämpöistä meijerivoita
  • 1 tl vaniljatahnaa tai vaniljasokeria oikean vaniljan kanssa
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • 70-100 g Sukrin Melis -sokeria tai tavallista tomusokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa

KORISTEEKSI:

  • 100 g tummaa suklaata
  • (strösselisilmiä)

Valmistus

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Sulata voi ja nosta se pois hellalta. Lisää joukkoon suklaa ja anna seistä minuutin tai kaksi. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa joukkoon kaakao ja sokeri. Vatkaa seuraavaksi joukkoon yksi muna kerrallaan ja lisää lopuksi vanilija, suola ja jauhot. Pilko saksanpähkinät karkeiksi paloiksi ja kaada ne sekä suklaahiput mukaan seokseen.

Kaada voideltuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia. Kakkua ei ole tarkoitus kypsentää täysin. Testaa kypsyys grilli- tai hammastikulla. Tikkuun pitäisi jäädä kosteita murusia, kun kakku on valmis.

Jäähdytä kakku kokonaan ennen tuorejuuston levittämistä, sillä muuten levite sulaa.

Vatkaa voi, vanilija, appelsiinimehu ja 70 g tomusokeria kuohkeaksi kermaksi. Lisää lopuksi tuorejuusto. Jos haluat kermasta pehmeämpää, voit vatkata joukkoon hieman lisää tomusokeria. Laita tuorejuustoseos pursuttimeen, jossa on pyöreä kärki ja pursuta brownien päälle aaveet. Aloita pursuttamalla seosta yhteen kohtaan pallon muotoiseksi kasaksi, jonka jälkeen hidasta pursutusnopeutta ja vedä aaveelle pieni häntä. Kannattaa harjoitella pursuttamista ensin esimerkiksi lautaselle. Jos kerma on liian paksua, voit vatkata joukkoon lisää appelsiinimehua.

Sulata suklaa vesihauteessa ja kaada se pursuttimeen, jossa on todella pieni kärki. Voit myös tehdä pursuttimen itse laitamalla seoksen pieneen pakastepussiin ja leikkaamalla päähän pienenpienen reiän. Pursuta aaveille pienet järkyttyneet suut ja käytä suklaahippuja tai valiita strösselisilmiä aaveiden silmiksi.


Suosittelemme