Valmistus:
Esitaikina
- Lisää kaikki ainesosat ja sekoita, kunnes siitä tulee tasainen taikina. Anna taikinan levätä noin 1 tunti.
Taikina
- Jauha kardemumma. Sekoita kaikki ainekset esitaikinaan.
- Työstä monitoimikoneessa, kunnes taikinasta tulee kiiltävää ja joustavaa. Parhaimman lopputuloksen saat, kun annat taikinan levätä jääkaapissa yön yli, mutta voit halutessasi valmistaa pullat myös saman tien.
- Valmista täyte tässä välissä ja anna taikinan levätä 30 minuuttia jääkaapissa, jotta se on helpompi kaulita.
Täyte
- Sekoita kaikki ainekset keskenään. Varmista, että täyte on huoneenlämpöistä, jotta sitä on helpompi levittää.
Leivo pullat
- Kauli taikina isoksi suorakaiteen muotoiseksi, noin 0,5 cm paksuksi ja levitä täyte taikinalevyn päälle tasaisesti.
- Taita taikina kolmeen taitteeseen ja käännä taikina niin, että se on jälleen edessäsi suorakaiteen muotoisena. Kauli niin, että se on noin 1 cm paksu. Leikkaa 18 nauhaa ja muotoile ne haluamallasi tavalla. Aseta ne uunipellille.
- Anna kohota liinan alla huoneenlämmössä 2–3 tuntia tai kunnes näet niiden kohonneen reilusti.
- Voitele pullat kananmunalla (sekoita hieman vettä ja ripaus suolaa helpottaaksesi sivelemistä) ja ripottele päälle kidesokeria.
- Paista pullia uunissa 210 asteessa kiertoilmauunissa (225 astetta normaali uuni) noin 8–10 minuuttia. Voitele uunituoreet pullat heti siirapilla.
Resepti ja kuvat: Brinken bakar / Emma Brink Rask
Suositellut tuotteet:
