PUNAJUURIHAMPURILAISET

Punajuurihampurilaiset vuohenjuustokreemillä ja appelsiini- ja chilipikkelöidyllä porkkanalla. Tarjoillaan yrttileivän kanssa.

 

TEE NÄIN:

Punajuurihampurilaiset:

  1. Pilko chili ja valkosipuli sekä raasta punajuuret ja porkkana. Sekoita kaikki yhteen, ja lisää suola.  Painele massaa kevyesti talouspaperilla, jolloin ylimääräinen neste imeytyy paperiin.
  2. Paahda auringonkukansiemenet, ja murskaa ne sen jälkeen tehosekoittimessa (tee yhteensä 100g, josta puolet käytetään hampurilaispihvimassaan ja puolet panerointiin).
  3. Sekoita loput ainesosat toiseen kulhoon.
  4. Puristele punajuurimassasta varovasti nesteet pois, ja yhdistä sitten kaikki yhteen astiaan. Sekoita kaikki Smooth mix vatkaimella, ja anna taikinan tekeytyä 10 minuutin ajan.
  5. Muotoile massasta 4 pihviä ja paneroi ne kääntelemällä niitä paahdetuissa ja murskatuissa auringonkukansiemenissä.
  6. Asettele pihvit öljyttyyn vuokaan ja paista ne airfryerissä 200 asteessa noin 15-18 minuuttia.

Vuohenjuustokreemi

Hienonna yrtit, ja sekoita sitten kaikki ainesosat keskenään Smooth mix sähkövatkaimella.


Appelsiini- ja chilipikkelöity porkkana

  1. Keitä etikka, sokeri, vesi ja chili.
  2. Lisää appelsiinin kuori ja raastetut porkkanat ja anna tekeytyä tunnin ajan.

Yrttileipä

Tang zhong:

Sekoita vehnäjauho ja maito miedolle lämmöllä, niin että siitä tulee liisterimäinen massa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Leipä:

  1. Sekoita suola, rosmariini, timjami, valkosipuli ja voi kulhossa ja laita sivuun odottamaan.
  2. Ota toinen kulho, jossa sekoitat loput ainesosat Smooth mix vatkaimen taikinakoukuilla 6-8 minuutin ajan.
  3. Yhdistä seokset ja jatka sekoittamista vatkaimella noin 2-3 minuutin ajan
  4. Anna taikinan kohota 60 minuutin ajan huoneenlämmössä.
  5. Nosta taikina tasolla ja jaa neljään osaan. Muotoile sämpylän muotoisiksi, ja laita ne voideltuihin vuokiin.
  6. Anna taas kohota noin 40-60 minuutin ajan.
  7. Esilämmitä airfryer 200 asteeseen. Aseta vuoka laitteeseen, ja laskea lämpötila 175 asteeseen. Paista airfryerissa 15-20 minuuttia kunnes sämpylän sisälämpötila on 96 astetta.
  8. Ota leipä pois vuoasta, ja anna sen viilentyä ritilän päällä.

AINESOSAT:

4 hampurilaista

  • 2 isoa punajuurta (100g)
  • 1 iso porkkana
  • 1/3 chili
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl suolaa
  • 1 mm pippuria
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl kikhernejauhetta
  • 1 rkl Maizena maissitärkkelys jauhoa
  • 1 dl paahdettuja ja murskattuja auringonkukansiemeniä

Panerointiin:

  • 1 dl paahdettuja ja murskattuja auringonkukansiemeniä

Vuohenjuustokreemi:

  • 1 dl (n. 30g) vuohenjuustoa
  • 1 dl kerikkalaista jugurttia 10%
  • 1/3 dl rosmariiniä
  • 1/3 dl timjamia
  • 1 rl hunajaa
  • Suolaa ja pippuria

Appelsiini- ja chilipikkelöity porkkana:

  • 1/3 chili
  • 0,5 dl etikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl vettä
  • 1 appelsiinin kuori raastettuna
  • 2 porkkanaa

Yrttileipä:

Tang zhong

  • 1,5 rkl erikoisvehnäjauhoja
  • 0,5 dl maitoa 3%

Leipä

  • 2 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 0,5 dl maitoa 3%
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 7 g hiivaa
  • 50 g tang zhong
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 dl tuoretta pilkottua rosmariiniä
  • 0,5 dl tuoretta pilkottua timjamia
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 20 g voita
  • Oliiviöljyä