MANGO- JA CURRYMAJONEESI

TEE NÄIN:

  1. Kuori ja kuutioi mango.
  2. Riko kananmuna korkeaan, kapeaan kannuun. Sauvasekoittimen mukana tullut kulho toimii tässä loistavasti.
  3. Laita kulhoon kaikki muut ainesosat paitsi öljy.
  4. Aseta sauvasekoitin pohjalle, ja käynnistä se.
  5. Lisää viimeiseksi öljy, ja jatka sekoittamista varovasti. Noin minuutin kuluttua majoneesin koostumuksen pitäisi olla täydellistä.

AINESOSAT:

  • 1 kananmuna, temperoituna
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1/4 kypsä mango (myös pakastemango käy)
  • 1 tl punaista currytahnaa
  • n. 2 dl auringonkukanöljyä
  • vähän suolaa

VINKKEJÄ

Käytä aina tuoreita kananmunia! Ja mielellään temperoituja eli anna munien olla huoneenlämmössä jonkun aikaa ennen käyttöä.


Paahtopaistille täydellisen majoneesin saat lisäämällä raastettua piparjuurta ja hienoksi hakattua suolakurkkua.