Ainesosat:

Noin 12 munkkia

Taikina

  • 2,5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 pss (11g) kuivahiivaa
  • 1 dl sokeria
  • n. 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kardemummaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä tai 50 g pehmeää margariinia
  • ripaus suolaa

Viimeistelyyn

  • rypsiöljyä / muuta haluamaasi sulatettua rasvaa
  • sokeria

Valmistus:

  1. Lisää kädenlämpöiseen veteen hiiva ja sokeri.
  2. Lisää 4 dl jauhoista ja kardemumma ja ala vaivata taikinaa käsin tai yleiskoneella pari minuuttia.
  3. Lisää rasva, suola ja samalla lisää jauhoja, kunnes saat vaivattua taikinan, joka irtoaa kulhon reunoista. Lisää jauhoja vähitellen, jottei taikinasta tule yhtäkkiä liian kuivaa.
  4. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota noin tunti.
  5. Muotoile taikinasta n. 12 munkkirinkilää. Munkkeja voi kohottaa tässä vaiheessa liinan alla vielä n. 20 minuuttia, mutta yhtä hyvin onnistui ilman toista kohotusta.
  6. Lämmitä airfryer 200 asteeseen (ainakin Wilfa Dualfry Split 8 L airfryerilla tämä oli hyvä paistoaste). Nosta munkkeja airfryerin ritilälle. Paista 7-8 minuuttia.
  7. Sudi tai kasta valmiit munkit öljyyn/sulatettuun rasvaan ja sen jälkeen ripottele päälle sokeria. Tarjoile lämpiminä!

 

Kuva ja resepti: Saara Atula / Viimeistä murua myöten