Piparkakkuvohvelit puolukkakermalla
Ainesosat:
5 isoa vohvelia
- 125 g voita
- 4 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 rkl fariinisokeria
- 2 rkl piparkakkumaustetta
- 2 1/2 dl maitoa
- 1 muna
- 2 dl jäävettä
Puolukkakerma
- 2 dl kuohukermaa
- 0,5 dl puolukkahilloa
- piparkakkuja
- puolukoita
- tomusokeria
Valmistus:
- Ruskista voi ja anna jäähtyä.
- Sekoita kuivat ainekset kulhossa vispilällä.
- Vatkaa joukkoon maito ja kananmuna. Lisää lopuksi jäähtynyt voi kahdessa erässä ja lisää lopuksi jäävesi. Anna taikinan seistä hetki huoneenlämmössä (tai yön yli jääkaapissa).
- Vatkaa kerma ja käännä joukkoon puolukkahillo.
- Lämmitä vohvelirauta. Lisää nokare voita ensimmäiselle vohvelille. Lusikoi taikinaa raudalle ja paista kullanruskeaksi. Nosta ritilälle mikäli et syö vohvelia heti kuumana.
- Lisää vohvelin päälle puolukkakermaa ja puolukoita. Murskaa päälle piparkakkua. Tomuta reunat tomusokerilla.
- Nauti!
Kuva ja resepti: Bella Table
Suositellut tuotteet