Ainesosat:

5 isoa vohvelia

  • 125 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl piparkakkumaustetta
  • 2 1/2 dl maitoa
  • 1 muna
  • 2 dl jäävettä

Puolukkakerma

  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl puolukkahilloa
  • piparkakkuja
  • puolukoita
  • tomusokeria

Valmistus:

  1. Ruskista voi ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat ainekset kulhossa vispilällä.
  3. Vatkaa joukkoon maito ja kananmuna. Lisää lopuksi jäähtynyt voi kahdessa erässä ja lisää lopuksi jäävesi. Anna taikinan seistä hetki huoneenlämmössä (tai yön yli jääkaapissa).
  4. Vatkaa kerma ja käännä joukkoon puolukkahillo.
  5. Lämmitä vohvelirauta. Lisää nokare voita ensimmäiselle vohvelille. Lusikoi taikinaa raudalle ja paista kullanruskeaksi. Nosta ritilälle mikäli et syö vohvelia heti kuumana.
  6. Lisää vohvelin päälle puolukkakermaa ja puolukoita. Murskaa päälle piparkakkua. Tomuta reunat tomusokerilla.
  7. Nauti!

 

Kuva ja resepti: Bella Table

 

Suositellut tuotteet