Jättijoulutorttu airfryerissa
Ainesosat:
8 annosta
Valmistusaika: 20 minuuttia + taikinan sulatus 1h
- 500 g esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa
- 1 kananmunan keltuainen
- 4-5 rkl paistonkestävää omena- tai luumumarmeladia
- tomusokeria
Valmistus:
- Ota voitaikinalevy pakkauksesta leivinpaperille ja sulata huoneenlämmössä noin tunnin ajan.
- Kuumenna air fryer 200-asteeseen.
- Painele tai kauli taikinalevy airfryerin paistokorin pohjan kokoiseksi levyksi. Pistele taikina haarukalla. Leikkaa taikinalevyn ympärille noin sentin reunasta viillot. Voitele reunat keltuaisella.
- Nosta voitaikinalevy leivinpaperin päällä paistokoriin. Esikypsennä 10 minuuttia.
- Nosta voitaikinapohja paistokorista kuumuutta kestävälle alustalle. Levitä pohjalle paistonkestävää marmeladia.
- Nosta taikina leivinpaperilla takaisin paistokoriin ja jatka paistamista 5-6 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat ja kohonneet lehteviksi.
- Vedä paistokori pois airfryeristä kuumuutta kestävälle alustalle. Anna jättitortun jäähtyä hetken ja nosta leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle. Ripottele päälle tomusokeria.
Kuva ja resepti: Suvi Rüster
Suositellut tuotteet