Päärynä-vuohenjuusto galette
Ainesosat:
6 annosta
Valmistusaika: 25 minuuttia + taikinan sulatus 1h
Taikina
- 500 g esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa
- 1 kananmunan keltuainen
Täyte
- 200 g tuorejuustoa
- 1 kananmuna
- 100 g vuohenmaitojuustoa
- 1-2 päärynää
- 0,5 tl jauhettua kanelia
- 0,5 dl pekaanipähkinöitä
- 2 rkl hunajaa
Valmistus:
- Ota voitaikinalevy pakkauksesta leivinpaperille ja sulata huoneenlämmössä noin tunnin ajan.
- Kuumenna air fryer 200-asteeseen.
- Painele tai kauli taikinalevy airfryerin paistokorin pohjan kokoiseksi levyksi. Pistele taikina haarukalla. Leikkaa taikinalevyn ympärille noin sentin reunasta viillot. Voitele reunat keltuaisella.
- Nosta voitaikinalevy leivinpaperin päällä paistokoriin. Esikypsennä 10 minuuttia.
- Sekoita tuorejuusto ja kananmuna kulhossa. Murenna vuohenmaitojuusto. Pese päärynät, kuori tarvittaessa ja leikkaa pitkittäin ohuiksi viipaleiksi, poista mahdolliset siemenet.
- Nosta voitaikinapohja paistokorista kuumuutta kestävälle alustalle. Levitä pohjalle tuorejuustoseosta, vuohenjuustomurua ja päärynäviipaleita. Ripottele päälle kanelia ja pekaanipähkinöitä.
- Nosta galette leivinpaperilla takaisin paistokoriin ja jatka kypsentämistä 8-10 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat kauniin ruskeat ja täyte hyytynyt.
- Vedä paistokori pois airfryeristä kuumuutta kestävälle alustalle. Anna galetten jäähtyä noin vartin paistokorissa ennen kuin nostat sen tarjoilulautaselle. Viimeistele hunajalla
Kuva ja resepti: Suvi Rüster
Suositellut tuotteet