Briejuusto kurpitsa airfryerissa
Ainesosat:
- 1 kiekko briejuustoa (noin 250g)
- 40 g saksanpähkinöitä
- 4-5 rkl akaasiahunajaa
- 6 kpl lehtitaikinalevyä
- 1 kananmuna voiteluun
- lankaa
Koristeluun
- Paprikan tai muun vastaavan kanta
Valmistus:
- Asettele lehtitaikinalevyt päällekkäin, ja kauli kunnes taikina on noin 5mm paksuinen
- Leikkaa briejuusto keskeltä, niin että saat kaksi yhtä suurta kiekkoa. Asettele toinen kiekoista taikinan päälle.
- Murskaa saksanpähkinät pieneksi ja sekoita hunajaan. Lisää hunaja-saksanpähkinäseos briejuustokiekon päälle, ja asettele lopuksi toinen juustokiekko ylimmäksi.
- Leikkaa taikina ympyrän muotoiseksi esim. pizzaleikkurilla tai veitsellä. Paketoi briejuustokiekko taikinaan nostamalla taikina reunoista juustoa kohden.
- Ota naru, ja kieritä sitä nyytin ympärille 4 kertaa, jolloin lopputuloksena on 8 kolmion muotoista pienempää aluetta. Narun laittaminen kannattaa aloittaa pohjapuolelta, jotta rusetti jää ylimmäksi.
- Voitele kananmunalla.
- Airfryeria käyttäessä paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta rapea ja kauniin kullanvärinen. Uunia käyttäessä aseta paistolämpötilaksi 200 astetta ja paista noin 20 minuuttia uunin keskitasolla.
- Poista naru, ja asettele kurpista tarjoilulautaselle. Lisää lopuksi paprikan kanta koristeeksi, ja tarjoile juusto esim. keksien ja viinirypäleiden kanssa.
Kuva ja resepti: franciskasvakreverden
Suositellut tuotteet