Pikkupurtavaa illanistujaisiin
Ainesosat:
Edamamepavut teriyakikastikkeessa
- 250 g pakaste edamamepapuja palkoineen
- Koristeluun: 1 hienoksi silputtu kevätsipuli, 1 tl paahdettuja seesaminsiemieniä sekä 1 tl hienoksi silputtua korianteria
Kastike
- 1 tl teriyakikastiketta
- 1 tl seesamiöljyä
- Noin 1/4 limen mehu
Halloumiranskalaiset ajvar-dipillä
- 1 halloumi (200 g)
- 3 tl jauhoja
- 1 kananmuna
- 2 dl pankojauhoja
Ajvar-dippi
- 3 tl maustamatonta jogurttia
- 1 tl ajvartahnaa
Pekoniin käärityt taatelit
- 6 kuivattua taatelia
- 3 pekoniviipaletta
- Balsamico kastiketta
Valmistus:
Valmistusaika: noin 30 minuuttia
Annoksia: 2
Edamamepavut
- Sekoita kastikkeen ainekset yhteen kulhossa. Ota edamame pakkasesta ja kaada ne airfryerin paistokoriin. Paista 6 minuuttia 180 asteessa. HUOM! Jos valmistat koko lajitelman kaikki lämmitetään samaan aikaan.
- Kun tarjoilet edamamepapuja koristele ne hienonnetulla korianterilla ja kevätsipulilla. Viimeistele teriyakikastikkeella.
Halloumiranskalaiset ajvar-dipillä
- Leikkaa halloumi paksuiksi tikuiksi. Riko muna pieneen kannelliseen purkkiin, esim. pieneen hillo- tai vauvanruokapurkkiin. Laita kansi paikoilleen, ja hölskytä kunnes kananmunasta on tullut tasainen seos. Kaada seos matalaan, laakeaan astiaan.
- Paneroidessasi halloumiranskalaisia käännä niitä ensin jauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Lämmitä airfryerissa 200 asteessaa 11 minuuttia.
Ajvar-dippi
- Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa.
Pekoniin käärityt taatelit
- Poista taateleiden kivet tekemällä niiden sivuun viillon, jolloin saat puristettua kiven ulos.
- Jaa pekoniviipaleet kahtia.
- Kääri taateli pekoniin ja paista 200 asteessa 11 minuuttia.
- Tarjoile balsamico kastikkeen kanssa
HUOM! Jos valmistat kaikki kerralla, ja käytössäsi on DualZone airfryer tee niin, että lämmität toisen puolen 200 asteeseen (11 minuuttia), ja toisen 180 asteeseen (6 minuuttia). Käytä synkronointitoimintoa, jolla varmistat että kaikki on valmista samaan aikaan. Esilämmit airfryer ja kun se on valmis laita taatelit ja halloumi 200 asteeseen, ja edamamepavut 180 asteeseen.
Kuva ja resepti: Foodsteps
Suositellut tuotteet